Artistes

Artistas

Jaume Plensa
Jaume Plensa és un artista plàstic espanyol, escultor i grabador. Artista molt polifacètic que ha experimentat també amb el dibuix, escenaris per a òpera, videoprojeccions o instal.lacions acústiques.
Jean Luc Garioud
Treballa el metall, especialment bronce; el qual li ofereix les formes que busca. Tambè l'acer soldat i patinat.
L'expressió és figurativa. La realitat; sensible o ideal.
Marie Fred. Viprey
Marie ha passat part de la seva vida a Àfrica. La seva creativitat s'expressa a través de si mateixa. Magnífiques peces en bronze participen en la seva creació.
Mayte Vieta
Mayte Vieta és una artista catalana. És coneguda per utilitzar fotografies de gran format que il·lustren les seves instal·lacions. El seu treball pretén portar l'espectador a multitud espais onírics carregats de força atmosfèrica, d'una forta càrrega simbòlica i sensible.
Gerard Roca
Professor d'escultura i aerografia de l'escola municipal de la vila d'Anglès. El dibuix la pintura i l’escultura son les tècniques que utilitza per les seves obres, totes elles amb una forta influencia clàssica, herència que li ve de l’observació i admiració per les obres que ens han llegat els nostres artistes avantpassats i presents.
Un moment viscut, observar un gest o una acció, son suficients per inspirar una obra .
Rosa Serra
Escultora catalana establerta a Olot (Garrotxa), inicià la seva trajectòria artística a la dècada dels setanta. El 1970 entrà a l'Acadèmia de Lluís Carbonell, on estudià dibuix i pintura, i dos anys després entrà a l'escola de Belles Arts d'Olot, on durant tres anys, estudià dibuix, ceràmica i gravat.
Anik Lescure
Escultora autodidacta, exiliada a una illa remota, Anik reneix a través del modelatge d’argila. Passa a través de les seves escultures matisos especiats dels seus orígens malgatxes.
Anik esculpeix la dona que simbolitza.
Pierre Content
Pierre realitza escultures en bronce, pedra y fusta com una variació sobre el tema de la corba tancada. “M’agraden les corbes, afirma Pierre Content, però especialment les corbes tancades les quals, al contrari de les corbes suaus; expressen la vitalitat i la força interior. La natura no coneix pas la línia recte.
Guerrero Medina
Pintor, dibuixant i grabador de formació autodidacta. Pertany a la genració d’artistes posteriors a les primeres vanguardies españoles de la postguerra, trencant amb l’informalisme abstacte de Francis Bacon i del Pop Art.
Jan Watson Flood
Les seves escultures expressen simplicitat, sinceritat, serenitat i sens dubte sensualitat. Jan, va estudiar escultura a Brunel (UK). En tan sols dos anys va exhibir les seves obres, principi de les moltes exhibicions que va fer. Les seves obres són recollides per nombroses col.lecionistes a Europa, America i Australia.
Merçè Riba
Va començar exposant la seva obra l’any 1973 i desde llavors ha conseguit fer exposicions tant dins del país (Barcelona, Madrid, Bilbao, Girona, Figueras, Berga, Vic, Cadaqués), com a l’estranger (Nueva York, Ginebra, Stuttgart, Luxemburgo, Bruselas, Amberes, Gante, Sant Genís Des Fontaines). Entre 1980 y 1991 va impartir clases de grabat y modelatge a Girona, Huesca, La Bisbal i Universitat de Barcelona.
Alain Clinard
Escultor i pintor autodidacta nascut dins la regió Parisina. Arriba a Carcassonne a principis de l’any 1980, creador de Carcasonne vidrieras. Les seves creacions es venen per tot el món; Bruseles, París, Japó…
El seu treball está en equilibri entre lo figuratiu i l’abstracte.
Françoise Comaills
Françoise Comaills esculpeix cossos rodons i voluptuosos; rostres tendres i serens així com expressions reconfortants de plenitud. Els seus sumos en bronze emeten força i els seus toros són combatius.
Inke Zeegelaar
La dansa és la seva font d’inspiració, tant el ballet clássic com formes de ball actuals. A les seves peçes intenta registrar el moviment.
Treballa amb fang i cera, després de muntar un primer borrador ultima tots els detalls.
Ció Abellí
Ció Abellí, nascuda a Girona i alumna de l'escultor Ricard Sala, és llicenciada en Belles Arts, especialitzat en escultura, per la Universitat de Barcelona. D'ençà el gener de 1987, ha realitzat 15 exposicions individuals a Catalunya, Andorra i França. Durant tot aquest temps ha compaginat la creació d'obra pròpia amb la pública i d'encàrrec i ha participat en exposicions col.lectives. Actualment imparteix també classes d'art a Llagostera i Riudellots.
Jorge Manzano
Jorge Manzano és nascut a Mèxic. L’escultura és la seva passió, sa vida. Treballa la pedra, el marbre i l’ónix. De 1971 a 2010, Jorge Manzano va participar a nombroses exposicions col.lectives i espectacles a França i estranger (Hanover, Barcelona, Basilea, Londres, Ginebra, Los Ángeles y Méxic).